MEET THE CREATOR
Afrika

Tanzania // Arusha

De reis start vanuit Arusha, de stad met de Kilimanjaro als reus op de achtergrond. Tanzania kent een diversiteit aan parken. Dit is op zich niet zo bijzonder, het verschil met andere landen in Afrika is dat de parken qua karakter zoveel uitéénlopen. Lake Manyara, Ngorongorokrater, Serengeti, Lake Victoria en Tarangire bezochten we. Het was een trip met mijn vader Jan en mijn zwager Thijs.

We hadden alle 3 al eens Afrika bezocht, maar nog nooit op deze wijze met een privé chauffeur. Het maakt wel een het verschil. Waar je normaal wat gamedrive op een dag doet, ben je nu de gehele dag on tour. Hierdoor wordt het veel meer divers wat je tegenkomt en ziet. Veel meer uren in de auto zijn betekenen ook veel meer kansen op jet spotten van wild. Ook is er tijd voor bezoeken aan de lokale bevolking en ook die verschillen enorm. Neem Maasai mensen, de dorpelingen aan Lake Victoria of de mensen in de stad Arusha.

De avonden zijn sowieso mooi in Honfleur. Tegen het decor van de oude geveltjes is het heerlijk flaneren langs de kunstgalerijen, de vele moderne beelden in hoogglans aan de oude haven en het reuzenrad dat op de achtergrond roept om

aandacht. Het geen gemakkelijk lukt door de immense lichtshow, waar het mee loopt te pronken. Neerstrijken op de vele leuke terrasjes wordt vaak omlijst door een optreden van straatmuzikanten. Niet de gebruikelijke kakofonie aan geluiden, maar echt verfijnde franse klassieke instrumentale muziek.