MEET THE CREATOR
Make it

Mijn verhaal

Mijn verhaal begint bij mijn passies

Henk van Os

Fotograferen

om te delen
reizen foto

Reizen

om te delen
fotograferen van de modellen (fotografie)

Kleding

om te delen

De wereld fotograferen

wereld fotograferen foto

In mijn jeugd ontstond al de behoefte om steeds iets anders te verkennen en het vast te leggen. In eerste instantie ging het om het vastleggen van het mooiste plaatje. Foto’s met lange sluitertijd, snelle sluitertijd en wat dit voor een effect had op het resultaat. 

Gedurende de jaren erna kwam ik tot de ontdekking dat mijn aandacht steeds meer werd verlegd naar het onderwerp. Het gevoel dat alle visuele observaties steeds meer een ‘must’ werden om vast te leggen. Ik wilde wat ik zag vastleggen op de gevoelige plaat om het er later van te kunnen genieten en het ook kunnen ‘delen’ met anderen.

Zeker na mijn eerste rondreis in 1987 door Amerika werd het een levensdoel om de wereld te leren kennen in al haar facetten en die ook te fotograferen met al zijn mooie en lelijke kanten. De eerlijkheid, ruigheid of juist zijn schoonheid kan mijn wereld zijn. Naast het fotograferen bleek mijn interesse groter te zijn. Ik wilde alles ‘echt’ meemaken, de cultuur ‘proeven’.

Tegenwoordig is het een missie. Reizen worden uitgezocht en daarna verkend op de mogelijkheid wat er te ontdekken valt. Is alles dan gepland, dat zeker niet. Het mooie van ontdekken is dat je niet alles kan vinden, maar moet tegenkomen. Het geluk van de dag, het moment of de omstandigheden. Toeval is een zeer grote speler.

Het reizen met aandacht voor de omgeving is wat me het meest bezighoudt. Of het nu ver weg is of ‘gewoon’ in Nederland, het vangen met de camera van het moment. Architectuur, natuur, landschap, steden, wooninrichting, alles kan voor mij een ‘story’ zijn. Deze vertel ik graag via mijn kledinglijn DIVIDERE.

Naast het vastleggen van de mooie beelden, probeer ik ook bewust te genieten van de cultuur, food en gebruiken van het land. Het vinden van dat ene bijzondere eettentje, dat moment wat special is voor de locatie of de bijzondere locatie zelf. Eigenlijk vertel ik tegenwoordig mijn leven via de storytelling t-shirts.

De wereld
rondreizen

Genova bord

Kledinglijn
Dividere

kledinglijn dividere gezichten van dividere

Als een zoon uit een modetak groeide ik op met de verkoop van kleding vanuit de winkel. In mijn jeugd verzorgde ik toen al de collage’s voor aan de wanden boven de kledingschappen. Het toepassen van de fotografie binnen de kleding is dan ook een logisch vervolg.

Inmiddels beperkt het zich niet alleen tot T-shirts, ook blouses, jurken, sweaters en jasjes hebben hun weg naar de fans gevonden. Verder maak ik tegenwoordig weer de collage’s voor op de shirts in photoshop. De ene keer is het gewoon de foto, die genoeg zegt, de andere keer is het juist de print die gecreëerd is die voor zich spreekt.

Hoe gaaf is het dat ik nu in het straatbeeld mijn beide passies gedragen zie worden. Als ik in het buitenland ben en ik zie er één voorbij komen kan ik het stiekem niet laten even een praatje te maken met de persoon, die ervoor gekozen heeft het te dragen. Gewoon een leuk praatje over wat zij gezien heeft of weet over de omgeving en mijn tips te vertellen. Uiteindelijk gaat het me toch om het ‘delen’.

Dit samen heb ik gecombineerd

in de kledinglijn

Dividere

Doen • Delen • Dragen • Dividere

Dividere betekent delen

Dividere staat voor delen, wat voor mij betekent: delen wat je meemaakt. Ik vertel mijn hele leven – elke reis of plek waar ik kom – via mijn product. Wat ik fotografeer kan veranderen in een shirt of jurk of kussen – voor een nieuwe twist aan je interieur thuis – met een verhaal. Dit storytelling concept doen-delen-dragen vertelt achter elk product de achtergronds- informatie en beleving in de vorm van foto’s en een verhaal.

Delen • via • shirts

Ervaar het via de shirts

Ik zei al eerder hoe gaaf ik het vind dat ik mensen op straat in mijn ‘ontwerpen’ zie lopen. Ze vallen op, dus herkennen is niet zo moeilijk. Soms maak ik een praatje met de ‘draagsters’ van Dividere. Onverwachte ontmoetingen met de ‘fan’. Gewoon even waar ze ‘m heeft gekocht, waarom en dan gaat het gesprek al gauw weer over in tips heen en weer over de locatie waar we dan zijn. Ben altijd blij iets nieuws te horen en iets toevoegen aan de reis van de anderen is ook altijd leuk. Want iets missen als je er toch bent, is zonde...

Inmiddels zijn het al heel wat t-shirts sinds 2015 en wordt het een aardige collectie. Ik heb me beperkt op deze site tot de shirts vanaf 2020. Op deze t-shirts zijn de reizen die ik maak met mijn gezin allemaal te zien en op deze site de zijn de verhalen erachter te lezen. Klik op de knop beneden en ervaar mijn reizen via mijn t-shirts.